Pelletkachel kopen Appelscha

Vergelijk installateurs pelletketels Appelscha

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Appelscha kopen biedt jou de kans om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden verscheidene type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl check jij accurate aanbevelingen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9422

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode9422
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Appelscha misschien we dé oplossing. Denk aan de BRUNICO van het merk Gruppo PiazzettaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ooststellingwerfverbruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €172,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Appelscha vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat consumenten oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Appelscha waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Appelscha

Een efficiënte en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De biomassaketel is geschikt voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieuvriendelijke en voordelige optie: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in appelscha

Plaatsen in de omgeving:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie specificaties en misschien de offerte toegezonden kan worden. Veel bedrijven zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen wat vragen ten aanzien van jouw woning. Relevant zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van de info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als de kleur en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en selecteer een geschikte installateur in Appelscha. Bekijk de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Appelscha


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Appelscha?

Tegenwoordig zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt schommelt tussen de €400 en €1400. Je kunt denken aan:

 • LP up 6 Pad-K (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Jack water+ 10kW (Wodtke), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.
 • Rittium 7 6kW (Tim Sistem), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Appelscha. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8426, 9422.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!