Pelletkachel kopen Donkerbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Donkerbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Donkerbroek kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn tal van kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze vergelijker lees je actuele details die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 8435

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende variabelen. Je kunt denken aan: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8435
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Donkerbroek geen gek idee. Een voorbeeld is de ROUND8K-W / Curva 8 van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Ooststellingwerfgebruikt 2740 kWh stroom en stookt 2740 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Donkerbroek vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer Hollanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Donkerbroek waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Donkerbroek

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in donkerbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd moet worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen een aantal vragen m.b.t. je woning. Relevant zijn de categorie woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als uitstraling en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Donkerbroek. Vraag naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Donkerbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Donkerbroek?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel / pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is ligt tussen €700 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Model 2000 (Thermorossi), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Bella idro 20 (Palazzetti Lelio), vermogen 19,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Elettra 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Donkerbroek. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8435.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!