Pelletkachel kopen Haulerwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Haulerwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haulerwijk kopen stelt je in de gelegenheid om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit tal van type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via onze vergelijker bekijk je waardevolle informatie die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8433

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels allerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8433
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haulerwijk iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Ecofire Slimmy 9 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ooststellingwerfgebruikt 2740 kWh stroom plus 2740 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Haulerwijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Deze ketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Nederlanders kiezen voor een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Haulerwijk waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Haulerwijk

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model kan gebruikt worden voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en kostenbesparende oplossing: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in haulerwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en eventuele offerte aangeleverd kan worden. Veel bedrijven zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je een aantal vragen m.b.t. je woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als het design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en selecteer een erkende installateur in Haulerwijk. Vraag om klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Haulerwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Haulerwijk?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen €850 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • 3001 / PMoodPlus / PKokkolaPlus (Thermorossi), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Rosa idro 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Denise 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Haulerwijk. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8433.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!