Pelletkachel kopen Waskemeer

Vergelijk installateurs pelletketels Waskemeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waskemeer kopen faciliteert de mogelijkheid om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn diverse soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij deze pagina lees je samengestelde toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 8434

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8434
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waskemeer wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Aqua 25 Turbo Top All Style / Glass van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ooststellingwerfconsumeert 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €172,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Waskemeer vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Waskemeer waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Waskemeer

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel zorgt voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een bewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €650 per ketel.

pelletkachel installateurs in waskemeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste installateurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u verschillende vragen omtrent jouw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het design en de afmetingen spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies een goed bekendstaande installateur in Waskemeer. Let op ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Waskemeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Waskemeer?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet mis. Het exacte bedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €650 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Mon Amour (Thermorossi), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Bella idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Elettra 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Waskemeer. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8434.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!