Pelletkachel kopen Makkinga

Vergelijk installateurs pelletketels Makkinga

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Makkinga kopen opent nieuwe deuren om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van deze website lees je waardevolle toelichtingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 8423

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene onderdelen. Onder andere: jouw soort woning, wat het doel is, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8423
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Makkinga zeer interessant. Bijvoorbeeld de MIKA van het merk FreepointOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Ooststellingwerfgebruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €172,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Makkinga vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Nederlanders oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Makkinga waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Makkinga

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel draagt zorg voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke oplossing: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1000 per ketel.

pelletkachel installateurs in makkinga


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn wat vragen over het woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga in zee met een goede installateur in Makkinga. Kijk naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Makkinga


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Makkinga?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs erg serieus. Het subsidiebedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €500 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Kamin 15 (Termal int.), vermogen 15,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Carlotta idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Carlotta 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Makkinga. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8423.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!