Pelletkachel kopen Nijeberkoop

Vergelijk installateurs pelletketels Nijeberkoop

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijeberkoop kopen stelt je in de gelegenheid om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met diverse modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Via onze website doorzoek jij bruikbare toelichtingen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 8422

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan diverse onderdelen. Onder andere: jouw soort huis, het stoomniveau, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8422
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijeberkoop misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Aqua 18 Turbo New Glass van het merk Moretti DesignNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1450
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ooststellingwerfgebruikt 2740 kWh stroom en nog eens 2740 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €172,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nijeberkoop vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Nijeberkoop waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nijeberkoop

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in nijeberkoop


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo weten we naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen verschillende vragen omtrent de woning. U kunt denken aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als uitstraling en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en kies voor een goede installateur in Nijeberkoop. Check de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nijeberkoop


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nijeberkoop?

Tegenwoordig zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt tussen de €500 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Air 10 (Termal int.), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Anita idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Carlotta 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Nijeberkoop. De vraag is; wat kan ik doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8422.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!