Pelletkachel kopen Ravenswoud

Vergelijk installateurs pelletketels Ravenswoud

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ravenswoud kopen biedt jou de kans om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van onze vergelijker lees jij veelzijdige info die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8427

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene onderdelen. Bijvoorbeeld: soort huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8427
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ravenswoud geen gek idee. Een voorbeeld is de 98Redonda.6 van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ooststellingwerfverbruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €172,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ravenswoud vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Ravenswoud waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ravenswoud

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in ravenswoud


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste adviseurs focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen speciale vragen inzake uw huis. Denk aan het type woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van de info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als en soort kachel en de maatvoering hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en kies voor een erkende installateur in Ravenswoud. Let op recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ravenswoud


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ravenswoud?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel & pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is schommelt tussen de €450 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Toby H 20 (Termomont), vermogen 20,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Martina idro lux 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Christina 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Ravenswoud. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8427.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!