Pelletkachel kopen Elsloo

Vergelijk installateurs pelletketels Elsloo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Elsloo kopen opent nieuwe deuren om jouw woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan tal van modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze pagina doorzoek je samengestelde aanbevelingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 8424

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Onder andere: woning-specificaties, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8424
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Elsloo geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Vittorio van het merk EllediMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1150
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Ooststellingwerfverbruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €172,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Elsloo vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio bewoners gaan voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Elsloo waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daarom geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Elsloo

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel zorgt voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en prijs-interessante keuze: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in elsloo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd mag worden. De meeste experts focussen zich op een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen belangrijke vragen met betrekking tot de woning. Onder andere de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als het design en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga voor een betrouwbare installateur in Elsloo. Vraag naar reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Elsloo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Elsloo?

Hedendaags vind je allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen €500 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Aqua 25 (Termal int.), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Carlotta idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Cecile 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Elsloo. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8424.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!