Pelletkachel kopen Oldeberkoop

Vergelijk installateurs pelletketels Oldeberkoop

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oldeberkoop kopen maakt het mogelijk om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn tal van kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels onze tool ontdek je omvangrijke details die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 8421

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door diverse randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Postcode8421
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oldeberkoop geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Bella idro 20 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Ooststellingwerfverbruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €172,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oldeberkoop vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer woningeigenaren gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oldeberkoop waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van april 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oldeberkoop

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel draagt zorg voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een groene en kostenbesparende installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1400 per systeem.

pelletkachel installateurs in oldeberkoop


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. Veel installateurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen relevante vragen die gaan over je woonobject. Onder andere de categorie woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de maatvoering doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en kies voor een uitstekende installateur in Oldeberkoop. Vraag naar beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Oldeberkoop


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oldeberkoop?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €650 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Air 8 (Termal int.), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Anita idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Carlotta 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Oldeberkoop. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8420, 8421.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!