Pelletkachel kopen De Marne

Vergelijk installateurs pelletketels De Marne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Marne kopen stelt jou in staat om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze tool lees je veelzijdige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 9966

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met diverse zaken. Je kunt denken aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9966
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Marne geen gek idee. Bijvoorbeeld de GP 30 – Aria 30 van het merk EvaCalorEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Marnegebruikt 2660 kWh stroom plus 2660 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €174,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel De Marne vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat bewoners neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in De Marne waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in De Marne

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een bewuste en kostenbesparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in de-marne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel aannemers focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen relevante vragen m.b.t. je woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook onderdelen als en soort kachel en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en kies voor een erkende installateur in De Marne. Kijk naar referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Marne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in De Marne?

Recent kun je gebruik maken van allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn duizenden pelletkachel of pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €700 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • IDRO SMART 30 (Dielle SRL), vermogen 28,8 [KW], €1440 subsidie.
 • Model NSE (M1) – Miriam 10 K-KKA (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Lily 7 (Royal / Palazzetti), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in De Marne. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9963, 9966.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente