Pelletkachel kopen Leens

Vergelijk installateurs pelletketels Leens

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leens kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verscheidene soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze vergelijker check je actuele aanbevelingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 9965

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van specifieke randvoorwaarden. Onder andere: jouw soort huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9965
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Leens geen gek idee. Dat kan zijn de REDONDA12 van het merk KalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Marneverbruikt 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €174,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Leens vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer Hollanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Leens waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Leens

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem draagt zorg voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een duurzame en relatief goedkope optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per kachel.

pelletkachel installateurs in leens


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel specialisten werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen ten aanzien van je huis. Bijvoorbeeld de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of zelfs een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook factoren als het gewenste model en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga voor een professionele installateur in Leens. Vraag om referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Leens


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Leens?

Momenteel bestaan er verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €450 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Palma rusticque 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • TOP LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 15 IDRO15-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Leens. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9965.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!