Pelletkachel kopen Kloosterburen

Vergelijk installateurs pelletketels Kloosterburen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kloosterburen kopen biedt jou de kans om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn diverse soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl vind je toepasbare raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9977

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan specifieke factoren. Je kunt denken aan: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9977
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kloosterburen geen gek idee. Denk aan de KLEAN van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Marnegebruikt 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Kloosterburen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer huizenbezitters preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Kloosterburen waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Kloosterburen

Een efficiënte en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De installatie wordt gebruikt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en besparende optie: lagere vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1000 per product.

pelletkachel installateurs in kloosterburen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen aangaande de woning. Denk aan de grootte van het huis de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als ambiance en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies een goede installateur in Kloosterburen. Vraag om recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kloosterburen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Kloosterburen?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk aantrekkelijk. Het bedrag dat toe te passen is varieert tussen €900 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Aveiro C. Nova 18 (Ecoforest), vermogen 19,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Favilla FP15 (Clam), vermogen 13,5 [KW], €675 subsidie.
 • Class Idro 28 Grijs/zwart IDRO28-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Kloosterburen. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9977.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!