Pelletkachel kopen Zuurdijk

Vergelijk installateurs pelletketels Zuurdijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuurdijk kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door deze pagina vind jij toepasbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 9965

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van specifieke aspecten. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9965
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuurdijk zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Dia-Mond LX up 9 van het merk CMGOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente De Marneconsumeert 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zuurdijk vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio huizenbezitters denken na over een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zuurdijk waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zuurdijk

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en prijs-interessante oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in zuurdijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden kan worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen verschillende vragen die gaan over uw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als ambiance en de afmetingen doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en selecteer een erkende installateur in Zuurdijk. Houd rekening met verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zuurdijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Zuurdijk?

Hedendaags vind je meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs verleidelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen €900 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Palma 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • TILE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Zuurdijk. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9883, 9965, 9966.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!