Pelletkachel kopen Houwerzijl

Vergelijk installateurs pelletketels Houwerzijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Houwerzijl kopen biedt jou de kans om het huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt diverse type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze vergelijker bekijk jij waardevolle toelichtingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type modellen:

  kachel installateur 9973

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan specifieke randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het doel, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9973
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Houwerzijl geen gek idee. Denk aan de Ecofire Sabine idro 20 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Marneverbruikt 2660 kWh stroom plus nog eens 2660 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €174,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Houwerzijl vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer huizenbezitters oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Houwerzijl waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Houwerzijl

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in houwerzijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. Veel experts werken in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen met betrekking tot je huis. Relevant zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als de kleur en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en kies voor een erkende installateur in Houwerzijl. Bekijk de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Houwerzijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Houwerzijl?

Tegenwoordig zijn er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen €850 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Dubai (Ecoforest), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • Cornelia 7 (Castelmonte SRL), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 24 IDRO24-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Houwerzijl. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9973.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!