Pelletkachel kopen Hornhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Hornhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hornhuizen kopen opent nieuwe deuren om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij deze pagina check je bruikbare info die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9978

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door velerlei onderdelen. Belangrijk zijn: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9978
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hornhuizen een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de LX up 12 Dual van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente De Marneverbruikt 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €174,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hornhuizen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Legio mensen gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Hornhuizen waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2022 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hornhuizen

Een krachtige en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem is toepasbaar voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en aantrekkelijke mogelijkheid: beperkte vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per product.

pelletkachel installateurs in hornhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd moet worden. De meeste adviseurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je speciale vragen aangaande de woning. Denk aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en maak een keuze voor een erkende installateur in Hornhuizen. Let op beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hornhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hornhuizen?

Hedendaags vind je velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €400 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aveiro C. Nova 24 (Ecoforest), vermogen 23,8 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 6 Armor (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 28 wit IDRO28-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Hornhuizen. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9978.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!