Pelletkachel kopen Pieterburen

Vergelijk installateurs pelletketels Pieterburen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Pieterburen kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn meerdere installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je bruikbare info die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 9968

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. diverse facetten. Belangrijk zijn: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9968
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Pieterburen iets om te overwegen. Denk aan de Aqua 14 Classic Stone / Piramid Stone van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente De Marneconsumeert 2660 kWh stroom en nog eens 2660 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €174,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Pieterburen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer Nederlanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Pieterburen waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Pieterburen

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een groene en aantrekkelijke installatie: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in pieterburen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verzonden mag worden. De meeste bedrijven zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je een aantal vragen m.b.t. je woning. Onder andere het soort woning, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de data kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als uitstraling en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire experts en kies voor een professionele installateur in Pieterburen. Check de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Pieterburen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Pieterburen?

Hedendaags vind je velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard extra interessant. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen €950 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Eco air 10 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Carinciair60 (Carinci), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 20 IDRO20-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Pieterburen. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9968.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!