Pelletkachel kopen Mensingeweer

Vergelijk installateurs pelletketels Mensingeweer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mensingeweer kopen biedt jou de kans om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit verscheidene soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze vergelijker lees je toepasbare informatie die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9961

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9961
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mensingeweer wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de CW21 water+ van het merk WodtkeOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente De Marneverbruikt 2660 kWh stroom en stookt 2660 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €174,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Mensingeweer vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat woningeigenaren denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Mensingeweer waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juli 2022 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is hierom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Mensingeweer

Een andere populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel kan benut worden voor het CV systeem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en kostenbesparende oplossing: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €950 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in mensingeweer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en eventuele offerte verstuurd mag worden. De meeste specialisten zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn speciale vragen m.b.t. je woning. U kunt denken aan het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga in zee met een professionele installateur in Mensingeweer. Let op referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mensingeweer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Mensingeweer?

Tegenwoordig zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletkachel / pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk erg serieus. De totale subsidie dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €400 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Rembrand (Duroflame), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • NOIR LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 28 MAJO.IDRO28-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Mensingeweer. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9961.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!