Pelletkachel kopen Vierhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Vierhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vierhuizen kopen is bij uitstek geschikt om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt meerdere modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl bekijk je accurate gegevens die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 9975

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van diverse facetten. Onder andere: type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9975
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2022)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vierhuizen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de PE Nova water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Marneverbruikt 2660 kWh stroom plus nog eens 2660 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €174,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Vierhuizen vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Hollanders overwegen een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Vierhuizen waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2022 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vierhuizen

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel draagt zorg voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in vierhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden moet worden. Veel uitvoerders focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u belangrijke vragen die gaan over uw huis. Relevant zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook variabelen als kleur / design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Vierhuizen. Bekijk de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Vierhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Vierhuizen?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard niet mis. De totale subsidie dat toe te passen is vinden we terug tussen de €550 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Venus (Ecoforest), vermogen 7,9 [KW], €500 subsidie.
 • Mizar (Clam), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 24 WIT IDRO24-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Vierhuizen. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9975.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!