Pelletkachel kopen Warfhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Warfhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Warfhuizen kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van deze website ontdek je waardevolle gegevens die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 type installaties:

  kachel installateur 9966

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9966
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Warfhuizen geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de MCR TR. Vulcano- 10 kW Vulcanello van het merk PN MetalMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Marneverbruikt 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €174,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Warfhuizen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Veel bewoners kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Warfhuizen waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juli 2022 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Warfhuizen

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een groene en relatief goedkope beslissing: beperkte uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per model.

pelletkachel installateurs in warfhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en mogelijke offerte toegezonden moet worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen inzake je woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Warfhuizen. Bekijk de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Warfhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Warfhuizen?

Er zijn op dit moment verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel installaties die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €550 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Rolo 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • TOUR LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 15 IDRO15-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Warfhuizen. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9963, 9966.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!