Pelletkachel kopen Eenrum

Vergelijk installateurs pelletketels Eenrum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eenrum kopen stelt jou in staat om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden verscheidene kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze website bekijk jij veelzijdige gegevens die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 9967

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van verschillende onderdelen. Onder andere: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9967
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eenrum wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Ecofire Rosella 9 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente De Marneverbruikt 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Eenrum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel consumenten gaan voor een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Eenrum waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Eenrum

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel is geschikt voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en aantrekkelijke optie: lagere uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per model.

pelletkachel installateurs in eenrum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd mag worden. De meeste installateurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen met betrekking tot uw woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook zaken als het design en de grootte zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Eenrum. Bekijk de beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Eenrum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Eenrum?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn duizenden pelletketel of pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €650 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Luna 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • VISUAL LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 15 IDRO15-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Eenrum. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9967.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!