Pelletkachel kopen Ulrum

Vergelijk installateurs pelletketels Ulrum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ulrum kopen stelt je in de gelegenheid om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt verschillende kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van onze website vind jij uitgebreide gegevens die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 9971

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. Denk aan: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9971
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ulrum misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Alare van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente De Marneverbruikt 2660 kWh stroom plus nog eens 2660 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €174,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ulrum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat huizenbezitters overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Ulrum waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ulrum

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en voordelige optie: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1250 per model.

pelletkachel installateurs in ulrum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden mag worden. De meeste specialisten zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn diverse vragen omtrent je huis. Voorbeelden zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als uitstraling en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en maak een keuze voor een erkende installateur in Ulrum. Let op verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ulrum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ulrum?

Momenteel bestaan er diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen €900 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Eco 5, EF 5, Leisure 5, Easy 5 (Ecofire), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.
 • Eco 7 (Castelmonte SRL), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 20 IDRO20-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ulrum. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9970, 9971.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!