Pelletkachel kopen Lauwersoog

Vergelijk installateurs pelletketels Lauwersoog

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lauwersoog kopen maakt het mogelijk om woningen zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit velerlei modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van deze pagina doorzoek je waardevolle details die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 9976

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Denk aan: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9976
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lauwersoog zeer interessant. Bijvoorbeeld de ACCENTRA EVO van het merk HarmanMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1300
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Marnegebruikt 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juni 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Lauwersoog vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer woningeigenaren gaan voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Lauwersoog waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juni 2022 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daarom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lauwersoog

Een innovatieve en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel zorgt voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en aantrekkelijke beslissing: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in lauwersoog


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte verzonden kan worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je diverse vragen ten aanzien van je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als de kleur en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga in zee met een uitstekende installateur in Lauwersoog. Vraag om beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Lauwersoog


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Lauwersoog?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar niet mis. Het totaalbedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €650 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Keops (Ecoforest), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Atlas (Clam), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 28 Bordeaux rood IDRO28-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Lauwersoog. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9976.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!