Pelletkachel kopen Schouwerzijl

Vergelijk installateurs pelletketels Schouwerzijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schouwerzijl kopen opent nieuwe deuren om woningen zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verscheidene kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze website ontdek jij actuele informatie die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 9962

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door specifieke aspecten. Je kunt denken aan: type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9962
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Schouwerzijl iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Petit van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Marneverbruikt 2660 kWh stroom en stookt 2660 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €174,00 in juni 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Schouwerzijl vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de CV-ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Nederlanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Schouwerzijl waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2022 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Schouwerzijl

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een bewuste en voordelige installatie: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in schouwerzijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en tevens de offerte verstuurd zal worden. De meeste experts focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen diverse vragen aangaande jouw woning. Onder andere de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als kleur / design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en kies een professionele installateur in Schouwerzijl. Vraag naar beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Schouwerzijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Schouwerzijl?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard extra interessant. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €550 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Pelle (Duroflame), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • RING LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Schouwerzijl. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9962.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!