Pelletkachel kopen Westernieland

Vergelijk installateurs pelletketels Westernieland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westernieland kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn diverse soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je praktische details die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 9969

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door allerlei facetten. Bijvoorbeeld: jouw type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9969
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westernieland een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Tonda van het merk Fontana SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente De Marneverbruikt 2660 kWh stroom plus 2660 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €174,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Westernieland vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Deze ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Westernieland waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Westernieland

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een bewuste en voordelige optie: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in westernieland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en eventuele offerte aangeleverd moet worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen over jouw huis. Onder andere de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook facetten als ambiance en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies voor een erkende installateur in Westernieland. Kijk naar ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Westernieland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Westernieland?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over honderden pelletkachel en pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet misselijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €650 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Eco 7, EF 7, Leisure 7, Easy 7 (Ecofire), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Eco 10 (Castelmonte SRL), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 20 IDRO20-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Westernieland. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9969.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!