Pelletkachel kopen Wehe-den Hoorn

Vergelijk installateurs pelletketels Wehe-den Hoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wehe-den Hoorn kopen biedt jou de kans om je huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze website tref jij omvangrijke info die helpen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 9964

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Onder andere: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9964
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wehe-den Hoorn wellicht iets voor jou. Denk aan de Pinto van het merk KoppeMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1050
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Marneverbruikt 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €174,00 in juni 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wehe-den Hoorn vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Zo’n systeem stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel consumenten preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wehe-den Hoorn waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juni 2022) kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wehe-den Hoorn

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel zorgt voor verwarming van de woning en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en relatief goedkope keuze: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in wehe-den-hoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. Veel bedrijven focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen die gaan over uw woonobject. Voorbeelden zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als kleur / design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga in zee met een professionele installateur in Wehe-den Hoorn. Check de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wehe-den Hoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wehe-den Hoorn?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over duizenden pelletkachel of pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €850 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Rinus (Duroflame), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • RONDE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 32 MAJO.IDRO32-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wehe-den Hoorn. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9964.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!