Pelletkachel kopen Zoutkamp

Vergelijk installateurs pelletketels Zoutkamp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zoutkamp kopen biedt jou de kans om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn diverse installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze tool tref je omvangrijke gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 9974

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels verscheidene facetten. Denk aan: type woning, het doel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteDe Marne
Postcode9974
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2022)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zoutkamp wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Tiny van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente De Marnegebruikt 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €174,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zoutkamp vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel mensen preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zoutkamp waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2022) zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zoutkamp

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel zorgt voor het verwarmingssysteem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in zoutkamp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en misschien de offerte toegezonden mag worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn verschillende vragen ten aanzien van jouw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en maak een keuze voor een erkende installateur in Zoutkamp. Vraag om reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zoutkamp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zoutkamp?

Tegenwoordig zijn er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €700 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Vigo II (Ecoforest), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Cornelia 10 (Castelmonte SRL), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro 24 Grijs/Zwart IDRO24-GPAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Zoutkamp. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9974.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!