Pelletkachel kopen Buren

Vergelijk installateurs pelletketels Buren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Buren kopen stelt je in de gelegenheid om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn meerdere kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze vergelijker lees jij handige details die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 4117

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan specifieke variabelen. We spreken over: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Buren iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Miro 6 kW van het merk RikaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Burengebruikt 3530 kWh stroom en nog eens 3530 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €194,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Buren vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de mensen gaan voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Buren waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Buren

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De pelletketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een duurzame en voordelige oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, biomassa is relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in buren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en wellicht een offerte verzonden kan worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen speciale vragen over je huis. Bijvoorbeeld het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als het design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga in zee met een goede installateur in Buren. Houd rekening met ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Buren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Buren?

In de huidige situatie zijn er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €800 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Grecale 100 (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Italfuoco10N-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Kapo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Buren. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4116, 4117.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente