Pelletkachel kopen Neder-Betuwe

Vergelijk installateurs pelletketels Neder-Betuwe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Neder-Betuwe kopen stelt je in de gelegenheid om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk jij accurate aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 type installaties:

  kachel installateur 4043

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels velerlei facetten. Dit zijn natuurlijk: type huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Neder-Betuwe een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Reverse van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Neder-Betuweverbruikt 3350 kWh stroom en 3350 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €185,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Neder-Betuwe vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio mensen preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Neder-Betuwe waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (mei 2024) fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Neder-Betuwe

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en besparende keuze: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1350 per installatie.

pelletkachel installateurs in neder-betuwe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en tevens de offerte toegezonden kan worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen verschillende vragen inzake uw woonobject. Belangrijk zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of juist een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als uitstraling en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Neder-Betuwe. Vraag naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Neder-Betuwe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Neder-Betuwe?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk niet mis. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €650 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • GRECALE IDRO 14 (Dielle SRL), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • Italfuoco8-N-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Domo multiair RAO (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Neder-Betuwe. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4043.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente