Pelletkachel kopen Zoelmond

Vergelijk installateurs pelletketels Zoelmond

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zoelmond kopen stelt je in de gelegenheid om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met tal van modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door deze website lees je samengestelde informatie die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 4111

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met meerdere onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4111
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zoelmond zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Gibli van het merk MZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Burengebruikt 3530 kWh stroom en 3530 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €194,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zoelmond vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer bewoners oriënteren zich op een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Zoelmond waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juni 2024) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zoelmond

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een groene en besparende oplossing: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1400 per product.

pelletkachel installateurs in zoelmond

Plaatsen in de omgeving:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd moet worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u wat vragen omtrent het huis. Bijvoorbeeld het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook factoren als het design en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en ga voor een goede installateur in Zoelmond. Vraag om beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zoelmond


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zoelmond?

Er zijn op dit moment velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €550 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sibilla Plus (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • OSTRO 50 TUBE (Dielle SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Medea (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Zoelmond. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4110, 4111.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!