Pelletkachel kopen Tiel

Vergelijk installateurs pelletketels Tiel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tiel kopen opent nieuwe deuren om een huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden meerdere modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. onze website lees jij samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 4001

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van velerlei facetten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4001
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Tiel een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de ivo.tec 15 kW water+ van het merk WodtkeOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Tielgebruikt 2930 kWh stroom en 2930 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Tiel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel mensen kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Tiel waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Tiel

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige beslissing: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €650 per installatie.

pelletkachel installateurs in tiel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen m.b.t. je woonobject. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Tiel. Houd rekening met verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Tiel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Tiel?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel of pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend verleidelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €900 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • IDRO SMART 22 (Dielle SRL), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • Excelent 10-KED / Zwart (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Iris Air 80 (Royal / Palazzetti), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Tiel. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4000, 4001, 4002, 4003, 4004, 4005, 4006, 4007.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente