Pelletkachel kopen Ravenswaaij

Vergelijk installateurs pelletketels Ravenswaaij

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ravenswaaij kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij handige raadgeving die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4119

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door diverse aspecten. Onder andere: type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4119
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ravenswaaij geen gek idee. Bijvoorbeeld de FENICE 80 van het merk FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Burenconsumeert 3530 kWh stroom en nog eens 3530 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €194,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Ravenswaaij vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een gasketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer woningeigenaren kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Ravenswaaij waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ravenswaaij

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een groene en besparende optie: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in ravenswaaij


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en eventuele offerte verstuurd kan worden. De meeste experts zijn actief in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je relevante vragen met betrekking tot jouw woonobject. Onder andere het soort woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en de grootte zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga voor een goede installateur in Ravenswaaij. Houd rekening met referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ravenswaaij


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ravenswaaij?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel / pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is wisselt tussen €450 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ella (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Maestrale square 60 Glass (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Sabina (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Ravenswaaij. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4119.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!