Pelletkachel kopen Zoelen

Vergelijk installateurs pelletketels Zoelen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zoelen kopen opent nieuwe deuren om een huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via deze website ontdek jij toepasbare toelichtingen die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 installaties:

  kachel installateur 4011

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels diverse variabelen. Belangrijk zijn: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4011
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zoelen wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Class Idro 20 IDRO20-GPAR van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Burenverbruikt 3530 kWh stroom en 3530 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €194,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zoelen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Nederlanders gaan voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zoelen waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zoelen

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante installatie: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €750 per installatie.

pelletkachel installateurs in zoelen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u belangrijke vragen met betrekking tot je woning. Denk aan de grootte van het huis de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook aspecten als de kleur en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga voor een goede installateur in Zoelen. Let op verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zoelen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Zoelen?

Hedendaags vind je allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel & pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €800 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • Teodora (Extraflame), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Noelle 12 kanalisatie (densan), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Video black LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Zoelen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4010, 4011.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!