Pelletkachel kopen Ingen

Vergelijk installateurs pelletketels Ingen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ingen kopen stelt je in de gelegenheid om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verscheidene soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van deze pagina check jij toepasbare adviezen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 4031

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels specifieke zaken. Bijvoorbeeld: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4031
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ingen zeker een goede optie. Denk aan de GRECALE 50 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Burenverbruikt 3530 kWh stroom en 3530 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €194,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ingen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Nederlanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Ingen waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ingen

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en relatief goedkope oplossing: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1300 per product.

pelletkachel installateurs in ingen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. Veel aannemers doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn diverse vragen inzake jouw woning. Relevant zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook zaken als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en maak een keuze voor een goede installateur in Ingen. Vraag om klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Ingen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Ingen?

Hedendaags vind je verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over honderden pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €900 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Rosy (Extraflame), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Grecale 70 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Antigua (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ingen. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4030, 4031.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!