Pelletkachel kopen Eck en Wiel

Vergelijk installateurs pelletketels Eck en Wiel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eck en Wiel kopen maakt het mogelijk om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden velerlei type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker ontdek jij toepasbare details die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 4024

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door meerdere onderdelen. Denk aan: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4024
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eck en Wiel zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de LW up 15 Linea glass LW van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1300
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Burengebruikt 3530 kWh stroom en 3530 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €194,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Eck en Wiel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Eck en Wiel waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Eck en Wiel

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie wordt gebruikt voor de CV installatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een bewuste en prijs-interessante keuze: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1250 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in eck-en-wiel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. De meeste aannemers werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen relevante vragen met betrekking tot het woonobject. Relevant zijn het type huis, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en selecteer een geschikte installateur in Eck en Wiel. Kijk naar reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Eck en Wiel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Eck en Wiel?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €950 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Comfort Plus Crystal (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Dustin 32 (densan), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • Free (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Eck en Wiel. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4024.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!