Pelletkachel kopen Asch

Vergelijk installateurs pelletketels Asch

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Asch kopen biedt jou de kans om huizen zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze vergelijker check jij veelzijdige raadgeving die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 4115

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4115
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Asch iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de RED Camelia Air van het merk UnifireNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Burenverbruikt 3530 kWh stroom en nog eens 3530 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €194,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Asch vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de mensen neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Asch waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Asch

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en voordelige optie: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1400 per product.

pelletkachel installateurs in asch


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de details en mogelijke offerte verzonden moet worden. Veel monteurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je relevante vragen ten aanzien van je woning. Relevant zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of juist een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als kleur / design en de maatvoering hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en maak een keuze voor een professionele installateur in Asch. Check de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Asch


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Asch?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar extra interessant. Het exacte bedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €600 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Viviana Plus (Extraflame), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • GRECALE 50 (Dielle SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • Beauty 13 (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Asch. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4115.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!