Pelletkachel kopen Culemborg

Vergelijk installateurs pelletketels Culemborg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Culemborg kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl check jij praktische details die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 4101

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met velerlei aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteCulemborg
Postcode4101
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2790 kWh
Gemiddelde energierekening€134,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Culemborg iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Vertigo 6.5 van het merk Fontana SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Culemborgverbruikt 2790 kWh stroom en nog eens 2790 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €134,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Culemborg vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren denken na over een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Culemborg waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Culemborg

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijs-interessante oplossing: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €450 per product.

pelletkachel installateurs in culemborg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en tevens de offerte verzonden kan worden. Veel installateurs werken in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen relevante vragen m.b.t. het woonobject. Relevant zijn het type huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als de kleur en de afmetingen spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga in zee met een geschikte installateur in Culemborg. Bekijk de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Culemborg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Culemborg?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel & pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €500 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Grecale 100 UP (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Italfuoco10-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Roco Multi-air (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Culemborg. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4100, 4101, 4102, 4103, 4104, 4105, 4106, 4107.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!