Pelletkachel kopen Beusichem

Vergelijk installateurs pelletketels Beusichem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beusichem kopen is bij uitstek geschikt om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze vergelijker bekijk je toepasbare raadgeving die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 4112

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van velerlei factoren. We spreken over: jouw type woning, het doel, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4112
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Beusichem wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de REDONDA10 van het merk KalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Burengebruikt 3530 kWh stroom en 3530 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €194,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Beusichem vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een HR ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Beusichem waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Beusichem

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is geschikt voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en voordelige beslissing: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in beusichem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. De meeste monteurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen diverse vragen met betrekking tot uw woonobject. Voorbeelden zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van de data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en selecteer een uitstekende installateur in Beusichem. Check de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Beusichem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Beusichem?

Hedendaags vind je velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg serieus. Het bedrag dat toepasbaar is varieert tussen €450 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Tosca Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • IDRO SMART 14 (Dielle SRL), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Medea LUX (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Beusichem. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4112.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!