Pelletkachel kopen Erichem

Vergelijk installateurs pelletketels Erichem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Erichem kopen stelt jou in staat om je huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verschillende modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze website check jij omvangrijke gegevens die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 4117

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat ligt aan diverse onderdelen. Je kunt denken aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Erichem geen gek idee. Een voorbeeld is de Ecofire Anna 12 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Burengebruikt 3530 kWh stroom en nog eens 3530 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €194,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Erichem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders overwegen een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Erichem waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Erichem

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1050 per product.

pelletkachel installateurs in erichem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we een aantal vragen aangaande uw woning. U kunt denken aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een model die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en selecteer een betrouwbare installateur in Erichem. Vraag om referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Erichem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Erichem?

Momenteel bestaan er velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend erg serieus. De tegemoetkoming waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €700 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Mietta (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Maestrale square 60 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Beauty 13 LUX (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11,1 [KW], €555 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Erichem. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4116, 4117.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!