Pelletkachel kopen Rijswijk

Vergelijk installateurs pelletketels Rijswijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijswijk kopen stelt jou in staat om een woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels de pelletkachel-vergelijker vind je praktische raadgeving die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 4023

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met verscheidene randvoorwaarden. Denk aan: type woning, het doel, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4023
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijswijk misschien we dé oplossing. Denk aan de Venus van het merk EcoforestOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Burenverbruikt 3530 kWh stroom en stookt 3530 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €194,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Rijswijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de Nederlanders gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Rijswijk waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van april 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Rijswijk

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in rijswijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden kan worden. Veel experts werken in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen inzake je woonobject. Onder andere het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of puur een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als ambiance en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies voor een goed bekendstaande installateur in Rijswijk. Bekijk de referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rijswijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Rijswijk?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt honderden pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €400 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Comfort Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Dustin 28 (densan), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Smart (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Rijswijk. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4023.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!