Pelletkachel kopen Ommeren

Vergelijk installateurs pelletketels Ommeren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ommeren kopen maakt het mogelijk om een huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze tool bekijk jij veelzijdige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4033

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende onderdelen. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4033
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ommeren een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Ecofire Miriam 12 Pro 3 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Burenverbruikt 3530 kWh stroom en nog eens 3530 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €194,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ommeren vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Deze ketel werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel huizenbezitters denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Ommeren waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ommeren

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieuvriendelijke en kostenbesparende installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in ommeren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen omtrent uw huis. Onder andere het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op je data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook facetten als de kleur en de maatvoering hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies een goede installateur in Ommeren. Let op recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ommeren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Ommeren?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €900 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Viviana (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Grecale 70 UP (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Diamond (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ommeren. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4032, 4033.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!