Pelletkachel kopen Houten

Vergelijk installateurs pelletketels Houten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Houten kopen biedt jou de kans om huizen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn meerdere soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze website doorzoek je actuele details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 3991

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van allerlei onderdelen. We spreken over: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3991
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Houten geen gek idee. Bijvoorbeeld de Murano 15 van het merk CS-ThermosMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Houtenconsumeert 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €131,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Houten vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer mensen kiezen voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Houten waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Houten

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem draagt zorg voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en voordelige beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €550 per kachel.

pelletkachel installateurs in houten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verstuurd kan worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u speciale vragen die gaan over uw woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van je ingevulde data kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als uitstraling en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies een betrouwbare installateur in Houten. Check de recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Houten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Houten?

Momenteel bestaan er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €900 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Glenda Wifi (Extraflame), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Video Black (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Frank SX vlak water+ (Wodtke), vermogen 8,9 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Houten. Wat zijn voor mij de opties om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3990, 3991, 3992, 3993, 3994, 3995.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente