Pelletkachel kopen Wijk bij Duurstede

Vergelijk installateurs pelletketels Wijk bij Duurstede

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijk bij Duurstede kopen stelt jou in staat om uw woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Het betreft korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt tal van type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door deze website vind jij bruikbare info die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 3961

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van meerdere zaken. Denk aan: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3961
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijk bij Duurstede een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Class Idro 28 Bordeaux rood IDRO28-BAR van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1000
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Wijk bij Duurstedegebruikt 3280 kWh stroom en 3280 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €161,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Wijk bij Duurstede vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer bewoners gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wijk bij Duurstede waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wijk bij Duurstede

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De ketel kan gebruikt worden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en prijs-interessante beslissing: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in wijk-bij-duurstede


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd mag worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen met betrekking tot je woonobject. Bijvoorbeeld het type huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga aan de slag met een erkende installateur in Wijk bij Duurstede. Houd rekening met referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wijk bij Duurstede


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Wijk bij Duurstede?

Hedendaags vind je verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel en pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €900 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Comfort Plus (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • LP up 9, Monde (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • CW21 water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Wijk bij Duurstede. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3960, 3961, 3962.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente