Pelletkachel kopen Lienden

Vergelijk installateurs pelletketels Lienden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lienden kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met verschillende kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl bekijk je veelzijdige adviezen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 4033

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van meerdere variabelen. Bijvoorbeeld: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4033
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lienden zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de HSP 6 PELLETTO 419.08 van het merk Haas & SohnOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Burengebruikt 3530 kWh stroom en stookt 3530 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €194,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Lienden vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel huizenbezitters neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Lienden waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lienden

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in lienden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen een aantal vragen m.b.t. uw woning. U kunt denken aan de categorie woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of puur een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als uitstraling en de grootte hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga in zee met een professionele installateur in Lienden. Let op beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Lienden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Lienden?

In de huidige situatie zijn er meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €450 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Emma (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Grecale 100 (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Easy Crono HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Lienden. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4033.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!