Pelletkachel kopen Maurik

Vergelijk installateurs pelletketels Maurik

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Maurik kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verscheidene installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze website vind jij uitgebreide toelichtingen die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 4021

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door velerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, het doel, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4021
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Maurik een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Pueblo 6 van het merk CalimaxOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Burenverbruikt 3530 kWh stroom en stookt 3530 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €194,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Maurik vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat huizenbezitters overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Maurik waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Maurik

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en prijs-interessante installatie: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in maurik


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd moet worden. De meeste experts zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je wat vragen aangaande jouw huis. U kunt denken aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door uw info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als ambiance en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Maurik. Bekijk de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Maurik


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Maurik?

Tegenwoordig zijn er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk niet misselijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen €700 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Anastasia Plus (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Dustin 24 (densan), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Vision Ermetica (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Maurik. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4020, 4021.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!