Pelletkachel kopen Borsele

Vergelijk installateurs pelletketels Borsele

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Borsele kopen stelt jou in staat om je huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn velerlei modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij deze pagina bekijk je toepasbare gegevens die helpen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 4451

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei aspecten. Onder andere: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Borsele zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Steel LX up 9 van het merk CMGNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Borselegebruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €151,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Borsele vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat woningeigenaren preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Borsele waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Borsele

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel kan benut worden voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een duurzame en besparende beslissing: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in borsele


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. Veel bedrijven werken in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen speciale vragen ten aanzien van jouw huis. U kunt denken aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als kleur / design en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies een uitstekende installateur in Borsele. Check de beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Borsele


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Borsele?

Momenteel bestaan er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €400 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Emma (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • LP up 9, Steel (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 9 kW water+ (Wodtke), vermogen 9,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Borsele. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4450, 4451.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente