Pelletkachel kopen Baarland

Vergelijk installateurs pelletketels Baarland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Baarland kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verscheidene installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. deze pagina check jij praktische adviezen die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 4435

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei onderdelen. We spreken over: jouw type woning, het stoomniveau, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4435
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Baarland zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Elda Steel van het merk Dal Zotto S.P.AOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borselegebruikt 2830 kWh stroom plus 2830 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €151,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Baarland vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat woningeigenaren denken na over een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Baarland waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Baarland

Een nieuwe is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel is geschikt voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een duurzame en kostenbesparende installatie: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in baarland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie de informatie en tevens de offerte verstuurd zal worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen aangaande uw woning. Onder andere de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als kleur / design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga voor een erkende installateur in Baarland. Let op beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Baarland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Baarland?

Er zijn op dit moment diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is wisselt tussen €850 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Aqua 24.0 (Fontana SRL), vermogen 21,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Caméo (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Scirocco 100 EVO (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Baarland. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4435.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!