Pelletkachel kopen Borssele

Vergelijk installateurs pelletketels Borssele

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Borssele kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt velerlei type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl vind jij accurate details die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4454

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van specifieke facetten. Denk aan: type huis, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4454
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Borssele wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de LX up 12 Rafale van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €600
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Borseleverbruikt 2830 kWh stroom en nog eens 2830 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €151,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Borssele vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio mensen neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Borssele waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Borssele

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een duurzame en aantrekkelijke mogelijkheid: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in borssele


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden mag worden. Veel uitvoerders zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen over jouw woonobject. Relevant zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als kleur / design en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en maak een keuze voor een goede installateur in Borssele. Vraag om verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Borssele


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Borssele?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs niet mis. Het exacte bedrag dat toe te passen is varieert tussen de €600 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • SHARP (Freepoint), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Québec (EdilKamin), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 22 (Dielle SRL), vermogen 20,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Borssele. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4454.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!