Pelletkachel kopen Lewedorp

Vergelijk installateurs pelletketels Lewedorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lewedorp kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via de pelletkachel-vergelijker vind jij bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 4456

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4456
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Lewedorp zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Alessia6 van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1350
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borselegebruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €151,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Lewedorp vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat woningeigenaren neigen naar een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Lewedorp waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lewedorp

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en relatief goedkope installatie: lagere CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in lewedorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en tevens de offerte verstuurd mag worden. De meeste installateurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u relevante vragen inzake jouw woning. U kunt denken aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en maak een keuze voor een professionele installateur in Lewedorp. Kijk naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lewedorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Lewedorp?

Momenteel bestaan er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar extra interessant. De totale subsidie waar je recht op hebt schommelt tussen €800 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • PRETTY AIRTIGHT (Freepoint), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Toronto (EdilKamin), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO ACS 18 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Lewedorp. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4456.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!