Pelletkachel kopen s-Heerenhoek

Vergelijk installateurs pelletketels s-Heerenhoek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in s-Heerenhoek kopen stelt je in de gelegenheid om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn tal van modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je actuele info die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 4453

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verschillende onderdelen. Belangrijk zijn: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4453
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in s-Heerenhoek een uitstekende optie. Dat kan zijn de Asteas 18 van het merk PasqualicchioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1500
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Borselegebruikt 2830 kWh stroom en 2830 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €151,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel s-Heerenhoek vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in s-Heerenhoek waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in s-Heerenhoek

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieubewuste en aantrekkelijke installatie: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in s-heerenhoek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden kan worden. De meeste bedrijven focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In stap 2 treft u diverse vragen m.b.t. jouw woonobject. Belangrijk zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het design en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in s-Heerenhoek. Bekijk de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in s-Heerenhoek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in s-Heerenhoek?

Hedendaags vind je verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard niet misselijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €900 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • FREE (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Mito Idro (EdilKamin), vermogen 13 [KW], €1400 subsidie.
 • SCIROCCO IDRO 18 (Dielle SRL), vermogen 16,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in s-Heerenhoek. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4453.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!