Pelletkachel kopen Reimerswaal

Vergelijk installateurs pelletketels Reimerswaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Reimerswaal kopen maakt het mogelijk om je woning zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden tal van installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl vind jij praktische aanbevelingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 4401

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels diverse onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4401
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Reimerswaal geen gek idee. Dat kan zijn de LINEA LP6 van het merk CAMINETTIOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €550
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Reimerswaalconsumeert 2850 kWh stroom en 2850 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €150,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Reimerswaal vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel woningeigenaren overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Reimerswaal waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Reimerswaal

Een krachtige en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Dit model kan benut worden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieubewuste en relatief goedkope keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1150 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in reimerswaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden mag worden. Veel bedrijven werken in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn speciale vragen die gaan over het woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van de verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of juist een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en kies een professionele installateur in Reimerswaal. Kijk naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Reimerswaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Reimerswaal?

Hedendaags vind je allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt honderden pelletketel en pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar erg serieus. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €550 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Graziosa steel plus (Extraflame), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Dual LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • ivo.safe 11 kW water+ (Wodtke), vermogen 11,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Reimerswaal. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4400, 4401.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente